Jillan Preston Point visad på avelsvärdering

Jillan Preston Point f. 2021 (e. Bakkegaards Pinpoint – Fredriksbergs Dizney) visades fram för rådgivande bedömning. Han visade väldigt mycket energi vid lösgalopp och löshoppning! Domaren menade att för att bara vara två år så var han väldigt fokuserad på hoppningen, har en stark framåtbjudning, snabba reflexer, lätt av från backen, är lite för onödigt snabb i språnget, kaxig inställning. Kan inte tro att han bara är två år.
Kritiken på exteriören var väldigt välutvecklad och kan tas för en treåring. Önskvärt är en starkare ponnykaraktär. Rastypiskt huvud, välformad hals, gott djup, harmoniskt benad från sidan, intåad fram, bredspårig bak, lite kort och stel skritt, energisk trav, god energi i galoppen, stel i ryggen. Kommer förhoppningsvis utveckla sina rörelser mer. Det tror jag säkert, jag ser fram emot hans utveckling kommande år. Tack Cristina för att han visades!